کد مطلب: 23691       
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷ شنبه ۱۳ مرداد ساعت 6:06
نسخه چاپی

مبتلایان به آرتروز چه چیزهایی بخورند و چه چیزهایی نخورند

آرتروز/ اُستئوآرتریت یا ورم مفاصل بیماری شایعی است که درد،سفتی و تورم از علائم آن است که به گفته متخصصان رعایت یک رژیم غذایی خاص در کاهش آن مؤثر است.

استئوآرتریت شایع‌ترین نوع آرتریت است که بیش از 30 میلیون آمریکایی بالغ به آن مبتلا بوده و با از بین رفتن غضروف در مفاصل در طول زمان توسعه می‌یابد.{لینک}

اما برخی از غذاها خاصیت ضدالتهابی داشته و منجر به کاهش دردهای مذکور می‌شوند و برخی غذاها نیز باعث افزایش التهاب در مفاصل می‌شوند.

به گفته کارشناسان رعایت رژیم غذایی برای مبارزه با پوکی استخوان می‌تواند در درمان و کاهش دردهای آرتروز مؤثر واقع شود.

خوردن آنتی‌اکسیدان‌ها ازجمله ویتامین C،A ,  و E از آسیب بیشتر به مفاصل جلوگیری می‌کند. کاهش کلسترول و کاهش وزن نیز می‌تواند مؤثر باشد.

خوردن غذاهایی که منجر به تقویت استخوان و عضلات می‌شود، برای مبارزه با آرتروز مفید است که برخی از این غذاها به شرح زیر است:

-        ماهی‌های روغنی ازجمله ساردین و سالمون

-        روغن‌زیتون بسیار مؤثر بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد.

-        شیر، ماست و پنیر حاوی کلسیم و ویتامین D

-        گیاهان و سبزی‌های پررنگ نظیر اسفناج مفید است.

-        کلم بروکلی ترکیباتی به نام سولفورفان دارد که مانع از پیشرفت استئو آرتریت می‌شود و با داشتن ویتامین K و C موجب تقویت استخوان‌ها می‌شود.

-        چای سبز قادر به کاهش التهاب است و سرعت آسیب‌دیدگی غضروف را کند می‌کند.

-        سیر علیه آنزیم‌های آسیب رساننده به غضروف وارد عمل می‌شود.

-        آجیل با داشتن کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین E و فیبر در کنار اسید آلفا لینولنیک سیستم ایمنی را تقویت کرده و با آرتروز مبارزه می‌کند.

اما در کنار این غذاها توصیه می‌شود از خوردن شکر، نوشابه، چای شیرین، قهوه طعم‌دهنده پرهیز شود تا التهاب کاهش یابد. پیتزا و گوش قرمز سبب التهاب در بافت چربی در بدن می‌شود و کربوهیدرات فراوری‌شده مانند نان سفید و چیپس، اکسیدان پیشرفته گلیساسیون تولید کرده و سبب التهاب مفاصل می‌شوند.



برچسب ها : ,

تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نام:

نظر شما:


 

کد امنیتی: